Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

Όλοι ανυπομονούμε για τα Χριστούγεννα, τα γιορτινά τραπέζια, τα δώρα, τις όμορφες στιγμές. Όμως, τώρα που έχουμε λίγα παραπάνω χρήματα για ξόδεμα, ας αφήσουμε στην άκρη την καταναλωτική μανία που-φυσιολογικά- μας πιάνει αυτές τις ημέρες, ας ψωνίσουμε έξυπνα, βοηθώντας παράλληλα κι εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση...και είναι πολλοί!
Πριν μου απαντήσετε ότι είναι κρίμα να θυμόμαστε τους ανθρώπους αυτούς μόνο στις γιορτές, θα σας προλάβω λέγοντας πως έστω κι έτσι, είναι προτιμότερο από το να μην τους θυμόμαστε ποτέ και καθόλου.
Πριν μου πείτε πως είναι ποταπό το κίνητρο, γιατί βοηθώντας τους ασθενέστερους κάνουμε κάτι σαν ψυχοθεραπεία, αισθανόμαστε καλύτερα με τη δική μας ζωή και νιώθουμε πως κάνουμε κάτι το σούπερ γουάου και συνταρακτικό, θα σας πω πως σε μερικές περιπτώσεις το αποτέλεσμα μετράει και αυτή είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Το κίνητρο είναι δευτερεύον, τριτεύον κλπ. Plus, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να νιώθεις καλύτερα και καλύτερος άνθρωπος προσφέροντας έστω την ελάχιστη βοήθεια που μπορείς!
Μετά από την τεράστια εισαγωγή, πάμε στο προκείμενο... Όμορφες δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης μέσα στις επόμενες εβδομάδες υπάρχουν πολλές. Σας παρουσιάζω μόνο μερικές, αυτές που πέσαν στην αντίληψή μου και αυτές που σκέφτομαι να επισκεφθώ. Φυσικά, μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας αποκαλύψει πολλές περισσότερες!

1. Χριστουγεννιάτικο Bazaar 7ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου

Όμορφες δημιουργίες του συλλόγου γονέων, παιδικά βιβλία και παιχνίδια θα πωληθούν στο παζάρι και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Χριστοδούλειου Ιδρύματος στο Χαϊδάρι.

2.Η Αλληλεγγύη είναι σχολείο
Φωτογραφία του χρήστη Blogaki.
Το blogaki με το "Αλάτι, Ζάχαρη και Αλληλεγγύη" έρχονται στο Κερατσίνι και στο 5ο Δημοτικό σχολείο όπου θα διοργανώσουν bazaar του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου αλλά και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχης.


3. Xe-blogarisma και Χριστουγεννιάτικο Παζάρι πάνε πακέτο

Τα έσοδα θα διατεθούν στις μητέρες και τα ανήλικα παιδιά τους που μεγαλώνουν μέσα σε σοφρωνιστικά ιδρύματα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, ακόμα κι αν δεν επισκεφθείτε καμία φιλανθρωπική εκδήλωση μέσα στις γιορτές, κρατήστε ένα κομματάκι της καρδιάς σας ανοικτό για όσους έχουν ανάγκη, έστω από ένα χαμόγελο κι ένα γλυκό λόγο. Πολλές φορές, είναι πιο σημαντικά από οποιοδήποτε ποσό! Άλλωστε, η καλοσύνη είναι στάση ζωής που πηγάζει από την αγάπη!

Καλές γιορτές σε όλους!

5 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο! Οτιδήποτε κάνουμε με αγάπη βοηθάει.
    Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δε θέλει να βοηθήσει.
    Εκτιμώ ότι μερικές φορές οι έννοιες της ζωής, μας κάνουν να το ξεχνάμε.
    Μπράβο Χριστίνα... η δημοσίευση αυτή ζωντάνεψε μαζί και το ιστολόγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι πως το ειχαμε παραμελησει...
      Καλες γιορτες Νικολα!

      Διαγραφή
  2. Έχω δει την ανάρτησή σου από τη μέρες της δημοσίευσης, δεν σχολίασα τότε και μετά ξεχάστηκα...
    Σε ευχαριστώ για την αναφορά και μάλιστα δίπλα στις υπόλοιπες όμορφες κινήσεις!
    Μακάρι όλοι να κάναμε την ψυχοθεραπεία μας βοηθώντας κι όχι πολεμώντας τους άλλους...
    Καλή χρονιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή