Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ!


Διάφορες μελέτες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από ένα ωραίο χαμόγελο.Κι ένα ωραίο χαμόγελο ανήκει στα αυτονόητα.Είναι από μόνο του ένα θαύμα, γιατί μεταμορφώνεται σε γέφυρα της αγάπης.Δε μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει ν' απολογούμαστε και γι' αυτό, όταν μας έρχεται στα χείλη.
Λένε πως ένα ζεστό χαμόγελο είναι η διεθνής γλώσσα της καλοσύνης.Ακόμα κι ένα ξαφνικό χωρίς αιτία είναι απόλυτα δικαιολογημένο.Θυμάμαι τον εαυτό μου από παλιά-κάποιες φορές-με μια ματιά να 'χω ξεσπάσει σε ατέλειωτο γέλιο βγαλμένο απ' την ψυχή... μέχρι δακρύων.Να κοιτάζεσαι και να γελάς χωρίς λόγο.Η αφορμή όμως ήταν ένα χαμόγελο.Και να βρίσκουμε πάντα μια αφορμή για να γελάμε.Για να βγει εντελώς λεύτερο από μέσα μας χωρίς κανένα κόμπλεξ, θέλει και λίγη τρέλα!Πόσες φορές δεν έχουμε προσέξει την ύπαρξή του(κι εντυπωσιαστεί ταυτόχρονα) σ' έναν άλλον άνθρωπο, αφού είναι ένα απ' τα βασικά χαρακτηριστικά μας.Μας βοηθάει δηλαδή να διαμορφώσουμε ακόμα και την ίδια μας την εντύπωση.
Κι όταν αυτό δεν είναι προσποιητό, αλλά προέρχεται απ' τα βάθη της ψυχής μας, τότε εκπέμπει πολύ ενέργεια διάχυτη στο χώρο.Μπορεί ν' αλλάξει τη διάθεση όλων και να δώσει κίνηση στη χαρά.Η κίνηση αυτή είναι αρκετά δυνατή για να γίνει μετάδοση στον διπλανό μας.Μόνο ένα ψεύτικο χαμόγελο δεν είναι ικανό να διώξει τη στεναχώρια.Κι ένα τόσο δα μικρό δάκρυ φτάνει για να το γκρεμίσει.Δεν πρέπει να μας απασχολεί καθόλου η αισθητική και γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος για να το στερούμαστε.Κι όσοι λένε ότι προκαλεί ρυτίδες στο πρόσωπο, θ' αγνοούν από καιρό το ρόλο του όσο και την ύπαρξή του.Παίζει σημαντικότατο ρόλο τόσο στην προσωπική μας ζωή, όσο και στην υγεία μας.
Ο άνθρωπος δε μπορεί να 'ναι τέλειος, εκτός κι αν χαμογελά.Τότε μπορούμε να πούμε ότι αγγίζει προς την τελειότητα.Απ' την επιστημονική άποψη έχει τη δυνατότητα να πει περισσότερα για τον εαυτό μας, αφού είναι ικανό να μακρύνει τη ζωή.Μια στιγμιαία συγκίνηση χαράς προέρχεται απ' την πρώτη χαρούμενη κίνηση του προσώπου μας, από τότε που αντικρίζει το φως.Χάρισε κι εσύ ένα χαμόγελο στο φίλο, στον εχθρό, στο γείτονα, στο διπλανό σου.Κάντο σαν ένα δώρο για όλους αυτούς, αλλά και πρώτα απ' όλα για τον εαυτό σου.Ξεκίνα κιόλας από σήμερα, δεν σου κοστίζει απολύτως τίποτα κι όπως βλέπεις κάνει καλό... σου φτιάχνει τη μέρα.Ζωγράφισε την καλημέρα μ' ένα χαμόγελο και θα νιώσεις ότι συμμετέχεις σε μια γιορτή... σ' ένα πανηγύρι.Για ν' αποκτήσεις κάποιο αφοπλιστικό χαμόγελο, θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα που ν' ακτινοβολεί.Κι αν ακόμα δεν πεις "καλημέρα" μην ανησυχείς και μη σε νοιάζει, γιατί από μόνο του ένα χαμόγελο μπορεί να την αναδείξει και ν' ανθίσει στις καρδιές.
Έχει τη δύναμη να μας ξαλαφρώσει και να μας βάλει στη θέση της αισιοδοξίας.Μην ξεχνάμε ότι αν ο Θεός κρυφογελάει κοιτάζοντας στη γη, τότε υπάρχει ακόμα η ελπίδα της Ανάστασης!Λίγες μέρες λοιπόν πριν τον ερχομό ενός ακόμα δύσκολου χειμώνα ας κοιτάξουμε λίγο μέσα μας, για να δώσουμε αυτό που μας κρατάει το καλοκαίρι στην ψυχή.Αυτό που αποζητούμε κάθε μέρα... το χαμόγελο!Κι η δύναμή σου βρίσκεται στο χαμόγελο.Να κοίτα κι εσύ αδελφέ μου... σου πάει πολύ!!!

Υ.Γ.:Παρακάτω ακολουθεί ένα βιντεάκι απ' το διαδίκτυο, που μας δείχνει την κινητήρια δύναμη της μετάδοσης του χαμόγελου χωρίς λόγο κι αιτία μέσα σ' ένα βαγόνι!Αφορμή όμως είναι ένα χαμόγελο.Σε προτρέπω να το δεις μέχρι το τέλος κι είμαι σίγουρος ότι κάτι θα καταφέρεις να πάρεις απ' αυτό.Αν δε χαμογελάσεις, θα σε κάνει να μειδιάσεις.Κι αν δεν καταφέρει ούτε αυτό, τότε θα διεγείρει τη διάθεσή σου!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!:-)))

4 σχόλια:

  1. Ακόμα και στον εαυτό μας, ένα χαμόγελο πάντα μας κάνει καλύτερους και πιο θετικούς! Συμφωνώ. Φιλιά πολλά Νίκο και καλό Σ/κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι!Γίνεται το καλύτερο φάρμακο!:-)
      Να 'σαι πάντα καλά Πέτρα μου, και να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!Έχεις την καλημέρα με την αγάπη μου!!!:-)

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικο! Και το βιντεο και το ολο κονσεπτ!!!Υπεροχο να χαμογελας και θυμηθηκα κι εκεινο το σλογκαν "χαμογελατε! ειναι μεταδοτικο!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές ξεχνάμε να το φέρουμε στα χείλη μας!Ευθύνεται κάπως το μυαλό μας, που μας αποσπάει την προσοχή!Κι είναι όντως μεταδοτικό... έτσι λέγονταν κι η εκπομπή(απ' τα παλιά) με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο!:-)

      Διαγραφή