Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ!!!

 

Μια νεα ιδεα, στην πραγματικοτητα οχι και τοσο νεα!
Βασισμενη στην υπεροχη, μοναδικη εκπληκτικη ταινια Pay it forward, που οποιος δεν την εχει δει χανει!!! (To link οδηγει σε σελιδα οπου μπορειτε να την κατεβασετε η να την δειτε, ομως δεν το εχω δοκιμασει δεν ξερω αν ειναι ασφαλες!)
Η ιδεα ειναι η εξης. Οταν καποιος κανει κατι καλο για σενα, ακομα και το πιο απλο πραγμα, οπως το να σου παραχωρησει τη θεση στο λεωφορειο, εσυ ανταποδιδεις κανοντας 3 καλες πραξεις προς αλλους ανθρωπους και τους ζητας να κανουν ακριβως το ιδιο, μια μορφη υποσχεσης. Ετσι,  δημιουργειται ενα δικτυο καλοσυνης, ενας μικρος ομοκεντρος κυκλος, που απλωνεται, απλωνεται και απλωνεται μεχρι καποια στιγμη να γυρισει παλι σε σενα.
Ισως ακουγεται περιπλοκο, αλλα ειναι παρα μα παρα πολυ απλο! Το εχουμε αλλωστε συζητησει και στο παρελθον με πολλους απο τους μπλογκοφιλους.
Ελατε λοιπον, σηκωστε το χερι, δηλωστε συμμετοχη, αναλαβετε μια μικρουλα δεσμευση και ας φτιαξουμε ενα διχτυ ασφαλειας της ανθρωπιας μας, με μικρες καθημερινες πραξεις αγαπης! Δεν κοστιζουν τιποτα, μα αξιζουν πολλα!

Καλο Σαββατοκυριακο! Κι εναν υπεροχο μηνα!

10 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ιδέα Χριστίνα μου... φοβήθηκα τους ιούς(κι έχω ήδη αρκετούς)... διάβασα όμως την περίληψη απ' το link και το βρήκα εξαιρετικό!Θα μπορούσαμε να το ξεκινήσουμε .. αλλά πως!Δε θυμάμαι αν είχα συζητήσει αυτήν την πρόκληση παλιότερα!Εννοείται κι εδώ ότι συμμετέχω!Να 'σαι πάντα καλά και καλή δύναμη!!!Καλό κι ευλογημένο μήνα να περάσεις!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστίνα το κάνω μήνες τώρα. Στέλνω τόσα και τόσα έργα μου και δεν ζητώ αναρτήσεις ή ανταπόδοση. Να κάνουν άλλον χαρούμενο! Να γίνει μια ακόμα αλυσίδα!
    Είναι υπέροχη ιδέα !
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @γιωργος
    Αν σου αρεσει, ξεκινα το! Δεν θελει κοπο, μονο να θυμηθεις την επομενη φορα που θα κανεις κατι για καποιον να του ζητησεις να το ανταποδωσει σε καποιον αλλο!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα κατά τη γνώμη μου αρκεί το πρώτο σκέλος, δηλαδή να ανταποδίδουμε εμείς σε άλλους 3 όταν μας κάνουν κάτι καλό. Όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους..

      Διαγραφή
    2. Κανε το καλο και ριχτο στο γιαλο!

      Διαγραφή
  4. @νικος
    Δεν χρειαζεται κατι! Απλα δεσμευσου οτι οταν κανεις κατι για καποιον θα θυμηθεις να ζητησεις να το προωθησει σε καποιον αλλον! Κι οτι μολις δεχτεις μια καλη πραξη θα την ανταποδωσεις κι εσυ με τη σειρα σου σε καποιον αλλο! Τοσο απλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αιρις
    Το ξερω Αριστεα μου! Οποτε χρησιμοποιησε την ιδεα αυτη, ριχτους την, καντην οτι θες τελος παντων! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα!!! την εχω δει τη ταινια και εχω κλαψει πολυ! εξαιρετικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @εκφρασου!
    Πολυυυυ κλαμα! Φιλακια Κικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή